PIJNBESTRIJDING

Pijn is een zeer nare, vaak elke dag terugkerende ervaring. Daar wil je graag vanaf. Met acupunctuur kan je heel goed pijn bestrijden. Dit is een andere methode dan de traditionele acupunctuur.

‘Dr. Tan’s Balans Methode’ is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om pijn of andere klachten te bestrijden. De methode is geschikt voor zowel chronische als acute pijn, gecompliceerd of eenvoudige pijn. De methode zorgt voor snelle resultaten. Veel patiënten ervaren direct verlichting van hun klachten tijdens een eerste behandeling.

Pijn of klachten worden veroorzaakt door energieblokkades. De behandeling zorgt ervoor dat blokkades worden opgelost en de energie weer vrij kan gaan stromen. Hierdoor nemen pijn of klachten snel af. De meridianen vormen met al hun verbindingen een netwerk. De Balansmethode optimaliseert de werking door punten op de meridianen te kiezen die elkaar uitbalanceren. Door het selecteren van speciale punten op afstand kan het pijnlijke gebied beïnvloedt worden.

De werking van de behandeling is zeer direct; mensen met pijnklachten ervaren in de meeste gevallen binnen een paar minuten na het plaatsen van de naalden verlichting van de klacht. De zieke meridianen worden behandeld met balancerende meridianen op afstand, ook wel distale acupunctuur genoemd. Dit houdt in dat de acupunctuurpunten niet op het pijngebied zelf zitten. Zo kan rugpijn worden behandeld op de hand en nekpijn op de enkel. 

Dr Tan’s Balans Methode is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten als nekpijn, rugpijn, hoofdpijn en migraine, schouderklachten/ Frozen Shoulder, heupklachten, RSI/tennisarm, sportblessures, knieklachten en bijvoorbeeld ongevalsblessures, maar ook bij algehele verstoringen van lichaam en geest. Zo wordt deze vorm van acupunctuur toegepast bij slapeloosheid, vermoeidheid, stress en overgangsklachten. 

De eerste acupunctuurbehandeling bestaat uit een intakegesprek en vervolgens de behandeling. Ik zal vragen stellen naar aanleiding van je klacht(en). Algehele conditie, medische voorgeschiedenis en eventueel medicijngebruik. Ik zal je pols voelen en buik bevoelen. Hiermee krijg ik informatie over de energie en de kwaliteit van de energiebanen (meridianen) in je lichaam. In het geval van pijn zal nader onderzoek van pijngebied en eventueel functietesten van bepaalde gewrichten gedaan worden. De combinatie van kijken, luisteren, vragen stellen en voelen zal leiden tot de uiteindelijke diagnose, en het behandelplan.

Bij pijnklachten vraag ik je eerst heel goed aan te geven waar de pijn precies zit, of deze eventueel uitstraalt en wat de intensiteit van de pijn is op de schaal van 0 tot 10. Tijdens de behandeling vraag ik je regelmatig waar de pijn is en welke intensiteit je voelt. Op deze manier kan ik de acupunctuurpunten bepalen. Jouw input is dus heel belangrijk om de behandeling vorm te geven.

Na het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten blijf je 20-30 minuten liggen om de behandeling te laten inwerken. Tenslotte wordt de behandeling geëvalueerd, wordt er besproken wat je kunt verwachten van de behandeling en wordt er tot slot een behandelplan gemaakt.

Verder wordt er in de beginfase van het traject twee keer per week behandeld, of met een maximum van vijf dagen tussen de consulten. Dit om de “bal aan het rollen te houden”. Het totaal aantal behandelingen zal er niet meer door worden. Integendeel, frequenter behandelen in het begin is effectiever. In China behandelt men iedere dag of om de dag.